torsdag 2 augusti 2012

Eftersöksprov på hemmaplan

Så blev det ändå ett eftersöksprov för oss i år. Tack vare Mia mé Bertil och trevliga vorstehmänniskor så fick vi chansen i går kväll - på hemmaplan också, det är man ju inte bortskämd med :-)

Prinsessan bär ju mycket och gärna, la lite extra tryck på avlämning då hon har spottat tidigare. Fick även chansen i tisdags kväll att träna på just provvattnet som är lite trixigt med mycket näckrosor och en landremsa mellan start och fågel! Visade sig att hon (och fler med henne) inte gillade detta särdeles, svårt att ta sig upp och ner på landremsan och ändå skulle de promt upp på den med fågeln också... och ville sen inte gå i igen!


Provdax:
Ett perfekt släpspår utan någon som helst tecken på spotta - full pott 10p!

Så var det vattnet kvar - planen var att försöka få henne att inte gå upp på land med fågeln utan att simma runt...gick åt pipan totalt!! Inte nog med att hon klev upp, efter en helt ok ompackning så la hon ner fågeln en gång till och tittade på mig...plockade upp på kommando och tvekade sedan i igången så jag fick springa hem. Fyra pinnar bort :-(

Ändå nöjd med att hon inte funderade på att spotta fågeln vid strandkanten..positivt tänkande... så med mer vattenträning så funkar det nog. Blir nog någon träningstur till Indal framöver :-)

Frågan är om det blir ngt fler provtillfälle för oss i år bara, har inte tid och ekonomi att åka!!